發新話題

主日行山活動 - 漫游城門水塘2006年11月26日

本主題由 ling 於 2006-11-10 04:55 PM 移動

主日行山活動 - 漫游城門水塘2006年11月26日

主日行山活動 - 漫游城門水塘

日期: 2006年11月26日 (星期日-主日)
集合: 2:00pm 地鐵荃灣站B出口, 往眾安街上小巴82號
如果趕唔切直接到小巴站 or 城門水塘的博文館等, 2:45pm 開始行山

解散: 約6:30pm 城門水塘小巴站
路程: ~8.5KM
難度: ★, 合新腳
名額: 暫定 20 人, 視乎 helpers 數量而定

路線: 城門道 -> 主霸 -> 歷奇樂園 -> 菠蘿霸 -> 城門道
參考網頁: http://www.oasistrek.com/shing_mun.htm

步行時間: ~3 hr
大休(詩歌/分享): 30min

*招募 helpers 多名!

結伴同遊, 互相照顧, 詩歌分享, 做下運動, 結交朋友, 增進友誼!

溫馨提示:
水: 視符個人需要, 最少要帶1L
少量金錢: 夠搭車...
相機: 景觀不錯, 假日有 model 拍照... ...
其他: 太陽帽, 防曬用品, 毛巾, 乾糧, 水果, 電筒, 行山杖... ...

REMARKS:
1. 請穿著輕便長褲, 請勿穿著牛仔褲
2. 請穿著輕便波鞋/行山鞋
3. 如當天下大雨or 三號強風訊號, 活動改期
4. 此乃結伴同遊活動, 雖然領隊及服務行友會盡所能協助有需要者, 但行友仍須對自己之安全負上全部責任
5. 不設早走服務, 早走者請自行負責

(有咩錯漏, 煩請提點!)

路線難度等級:
★ 一般體能已足以應付;
★★ 路遙或有崎嶇路徑,需有一般遠足經驗;
★★★ 難度較高,需有攀爬經驗,會涉水鏟林;
★★★★ 路程陡斜,有荊棘削崖,只適宜一定經驗的行山澗者;
★★★★★ 路段具危險性,大多包括攀爬險峻懸崖,只適宜有詳盡計劃及安全裝備的團體前往。

御用 HELPERS:
1) lts (大首領 + 打歌天后)
2) carol (二首領 + 領詩)
3) Dedee (大會總指揮, 精神上支持, 不會列席)
4) 馬沙 (殿後人)
5) kelvin (居中 + 護理)
6) 旦糕 (帶頭)

coming list :
1) 尾人
2) BILLY
3) 雀仔
4) 7-11 (Annie)
5) lts+1 (Yammie)
6) 靚靚加肥貓
7) 靚靚加肥貓 + 1
8 ) 高佬
9) BOBO
10) 雯雯
11) clara
12) clara + 1
13)
14)
15)

TBC :
1) 餃子
2) 娜娜
3) 雪仔 (御用攝記)
4) winnie
5)
6)

4:30後就得閒……
我諗我來到,到差唔多完……

兩單結婚 + 親人(三叔)從美國返來個多星期要 Dinner. 都好忙但開心!
最唔開心係工作,講真架!hard to say,亦唔想講,'side' gas ,壓力大!唔開心!
所以要行山,因為開心!VV

好多人都係工作壓力大……
仲要同公司的人講來都'side' gas,…
所以會以行山發洩一下!
我就係咁!行得山同去得camp多,就會好開心!
ya…一放假就去行山……正!

你地係唔係有興趣呀??

發新話題