發新話題

11-12/5(日一)花瓶扒頭營

本主題由 古仔 於 2008-4-27 06:19 PM 提升
引用:
原帖由 肥Pe 於 2008-5-14 02:20 PM 發表

Olmypus, what model? Price? 有咩好? 28mm ........唔錯喎
我仲想買Pentex W20 or W30 tim..........今天/ 明天買,Friday 用!何處買抵阿?Call me (因隨時見到就buy)
我今日起屯門中原買左olympus u790,water proof 3m,1.5 shock,35mm...$1880,  28mm 成$3300...太貴了.
今次決定唔買pentex...唔想買左w30...之後3代同堂最後同返3條屍,太邪了....

但聽聞阿fay機小姐都用過olympus...同樣浸瓜咗...

我知呀.我果部model 新dd...一定冇問題呀.哈!!!

引用:
原帖由 starsmoonsun 於 2008-5-14 12:46 PM 發表

唔識又唔鍾游水都玩泳綑玩得咁顛, 萬一識左又鍾意左游水既話, 我怕真係會玩到天昏地暗呢......
咁就真係好在唔識咯...如果唔係...可能係出咗岩口石...^^

話時話...扒頭鼓北灣其實唔錯...有石灘有條靚澗...只係
太多屍體...
太多飛機...
太多野狗...
太多惡蚊...
青馬橋太光...
海浪聲太大...
但成晚好好訓...

引用:
原帖由 留長 於 2008-5-15 10:32 發表

咁就真係好在唔識咯...如果唔係...可能係出咗岩口石...^^

話時話...扒頭鼓北灣其實唔錯...有石灘有條靚澗...只係
太多屍體...
太多飛機...
太多野狗...
太多惡蚊...
...
終於有人講吓個campsite有幾惡劣 ><....
第一日雖然係自己上唔倒舊花瓶石,但係番到屋企先發現自己竟然連一張同舊石既合照都冇 ><
好辛苦去到個鬼campsite,因為話晏唔去睇烟花,就連lay個去camp既目的都完成唔倒 ><
D飛機好嘈令到成晚都瞓唔倒 ><
第二朝起身發兩個腳踝附近比野咬到又紅又腫個肚仲要痛 ><
之後先知原來大家第二晚去咗睇埋烟花至走,究竟有冇諗過我既感受 ><

hahaha...第二晚係因為我地行得太夜...去到迪士尼啱啱好放煙花...

所以睇埋...先走...一齊去食飯...

引用:
原帖由 karen 於 2008-5-15 01:24 PM 發表

終於有人講吓個campsite有幾惡劣 ><
第一日雖然係自己上唔倒舊花瓶石,但係番到屋企先發現自己竟然連一張同舊石既合照都冇 ><
好辛苦去到個鬼campsite,因為話晏唔去睇烟花,就連lay個去camp既目的都 ...
Karen, 根據你既不滿, 我有以下幾點可以比你參考下

1. 呢次係真正wild camp, 講到明非正式營地, 唔好諗住好似西灣, 東灣咁鬼靚, 咁鬼舒服
2. 防蚊設備要做足啦, 我地都係住埋同一個地方, 點解只係你有蚊咬, 而我地又冇乜呢? 應該係防蚊準備不足, 不過倒頭來, 要多謝你地既蚊香
3. 你都睇到我同留長兩條友博晒命咁開條靚路出來比大家攞d乾淨既水源, 嗰陣時比蚊針到傻呀
4. 飛機嘈都冇計, 我成晚都冇覺好訓, 訓下醒下, 但都ok喎,
5. 我覺得你行得辛苦原因係, 你地帶左太多冇必要既野去,搞到負重太辛苦
6. 你上唔到花坪石, 咁呢樣野冇得講啦, 冇人幫你影相? 你又見唔見到龜仔係花坪石上影? 你出聲自然會有人影, 我都有幫你影左張
7. 其實都有好多好好笑既野, 例如DIY救生衣, 煮食時笑料, 綑邊, 行澗等等, 只係你冇參與及早走
8. 第一晚睇唔到烟花都冇計, 唔通你會夜登北坑去睇焑花? 你諗下我地開得爐來都七點, 邊夠時間去睇呢, 第二晚睇到, 係因為摸黑夜綑, 玩到傻晒
9.   我覺得你仲未夠越野, 成日腳震震都未改, 裝備有, 但技術仲係停留係行大城石澗水平. 事實上好多事情你都可以克服得到, 但你唔敢行出第一步. 就好似綑去北灣咁,.過一個小峽慌張左好奈, 但我睇見ROLAND都係驚驚地, 最後都克服左, 你問下佢, 其實都唔係難GA

純粹意見......希望接納

只要你肯去行出第一步, 好多事情都會好好多.
I LOVE HIKING

我知我覺得唔開心又係我唔啱吖嗎,係我自己冇鬼用吖嗎...厚面皮唔得又要跟住去吖嗎...

係你問我係唔係玩得唔開心...我唔想講因為我知道又會聽到lay D說話

引用:
原帖由 karen 於 2008-5-15 03:28 PM 發表
我知我覺得唔開心又係我唔啱吖嗎,係我自己冇鬼用吖嗎...厚面皮唔得又要跟住去吖嗎...

係你問我係唔係玩得唔開心...我唔想講因為我知道又會聽到lay D說話
我用咁多時間打咁多字, 並唔係想話你, 絕無此事....苦口婆心咁想你知, : 希望你可以行出呢一步, 不怕辛苦, 不怕愄懼, 勇往直前, 拿出你的信心, 勇氣
I LOVE HIKING

今次個camp真係好玩...^^
天氣完美...大家負重之餘仲要擔竹擔櫈上花坪石...
大S唔帶乾糧捱餓踩入營...
估唔到去北灣仲要攀崖渡峽...好玩...
最正就係大S攞住椂棍開林辟路去攞水...
食完飯佢地又走去釣魚...
第2日又可以訓到自然醒...
綑邊又勁好玩...
花玶坑意料之外開揚...仲有正壁一幅...
落埋北坑...仲有阿寶腐竹糖水...
6點幾先綑邊回程...仲要穿地盆去迪士尼...
啱啱好睇埋煙花...
兩日玩足晒...

發新話題