27 123
發新話題

31/3(六)大洞靈象杜鵑花

31/3(六)大洞靈象杜鵑花

07年3月31日...星期六...大洞靈象杜鵑花

不如咁啦...為咗想行靈象脊的網友...開條B線啦...^^
行程...AB一齊...大洞坑...

B線上靈象脊...赤淵頂合隊...彌天棧道橫移...B線至樹帶棧道合隊...落荊棘石河...

A線入靈象石澗..上赤淵...合隊彌天棧道橫移...上象額脊...天涯險位...上象額...落象門...樹帶棧道合隊...落荊棘石河...

對講機(如有)CH 15-16...

...落返大洞坑......閒時睇下杜鵑花...^^

集合時間地點...9:30am大學站美心...10:00am大洞禾寮村口

出席...A線                              出席...B線(閒遊)
1.留長                                   1.
2.肥pe                                  2.
3.走、識、和想                       3.
4.euld                                   4.
5.                                         5.

想問留長哥你地今次會唔會真係去爬赤淵幅90度直壁咁激? 因為我睇相見幅直壁實在難以想像點爬法(除非拉繩借力). 之前本來想入大洞禾寮去一探靈象脊, 但最弊條路又成幾隻狗衝出黎冇法子.

今次就去爬一爬...睇下係咪咁淚啦...:'(

如果你真係想去行靈象脊...我可同你一齊入去...之後分道揚鑣...

你有你爬靈象脊...我有我行靈象坑...:) ...不過你一定要搵人陪你一齊去先得...^^

嘩.......
次次都咁激,
我呢d爬壁新手想參加都有d淆底,唔參唔參加好.........

今次條線對你黎講真係有D難度...

不過如果你係黎...就同樓上藍熊一樣...行靈象脊上可以...

不如咁啦...為咗想行靈象脊的網友...開條B線啦...^^
行程...AB一齊...大洞坑...

B線上靈象脊...赤淵頂合隊...彌天棧道橫移...B線至樹帶棧道合隊...落荊棘石河...

A線入靈象石澗..上赤淵...合隊彌天棧道橫移...上象額脊...天涯險位...上象額...落象門...樹帶棧道合隊...落荊棘石河...

對講機(如有)CH 15-16...

依家我正諗緊黎唔黎到, 可能要返工, 認真黑仔, 因為依家返工果度連禮拜日都開工, 好講彩數.

上面兩張相既身處角度...幾得意...

附件

2007-3-24 11:17 AM

赤淵...

2007-3-24 11:17 AM

天涯險位...

引用:
原帖由 ben_choi01 於 2007-3-23 01:04 AM 發表
嘩.......
次次都咁激,
我呢d爬壁新手想參加都有d淆底,唔參唔參加好.........
我都係爬壁新手黎, 之前自己一支公爬馬騮崖幅十零米高崖壁用成半粒鐘, 乜安全裝備都冇, 好傷腦筋, 不過上到頂就萬二分滿足.

我又想玩,得唔得??
彌天棧道我都行過,想玩"靈象脊"!!
我有行澗經驗!!行了一年石澗~~

27 123
發新話題