發新話題

28/7(六)萬丈九曲

okok...我會準時到

我都參加

請問kitshan能否一同參加

喺黃大仙龍翔道最佳乘車方法

是否先乘E22orE22a到東涌

再轉乘甚麼車到大澳呀

9:30am大澳海濱長廊新碼頭 (在那兒)

車程時間大約多少

引用:
原帖由 mankeung 於 2007/7/24 00:03 發表
我都參加

請問kitshan能否一同參加

喺黃大仙龍翔道最佳乘車方法

是否先乘E22orE22a到東涌

再轉乘甚麼車到大澳呀

9:30am大澳海濱長廊新碼頭 (在那兒)

車程時間大約多少
東涌往大澳搭11號巴士,車程最少一小時十五分鍾。
大澳海濱長廊係巴士總站傍邊

請問kitshan的能力能否一同參加

如不選擇在東涌往大澳搭11號巴士,車程最少一小時十五分鍾

因覺得兩程車的車程時間最少要兩小時

請問還有沒有更加可行的途徑

請問還有沒有更加可行的途徑.......

No la. 嶼西係遠小小架, this is minimun charge lai ga.  妳住黃大仙已not very far ga.
因此各位更要早早出發、遲遲收工,這才抵返(time & 車費) 及環保 ga ma

>> 請問kitshan的能力能否一同參加

阿祥去咗帶camp,聽晚或後晚先答到你

>>  如不選擇在東涌往大澳搭11號巴士,車程最少一小時十五分鍾

因覺得兩程車的車程時間最少要兩小時

請問還有沒有更加可行的途徑

可以試下係黃大仙搭259D往屯門龍門居巴士,入屯門後係"兆禧苑"巴士站落。
之後跟巴士行嘅方向行,就會見到"海翠坊",阿祥8:00am係入面"大快活"等
車程大概50分鍾

這是我知另一途徑

Thank's a lot for both of you!

現在只好等待留長的指引

我想請問...你地今次行話上萬丈布, 上九曲...
唔係太明 , 因為香港山澗叢集話有條叫"水澇漕萬丈布", 有條又叫"萬丈九曲", 咁你地今次既行程係行邊條呢 祈望指教

路過:

望下呢度, 越野雄心介紹得好清楚

http://hk.geocities.com/outdoor1997/ManChun.htm

水勞漕係入澗位既位置, 萬丈布係成條九大石澗之一既名, 九曲係萬丈布既右源
I LOVE HIKING

↑...唔該晒大S...答得非常清楚...

>> 請問kitshan的能力能否一同參加
當然可以...我帶隊...你放心...

1.黃大仙→E22...東涌...1hr...8:30am前到東涌...東涌8:30am開車...1hr...到大澳...
2.黃大仙→259D...屯門碼頭...1hr...8:30am前到...船...1hr...到大澳...

結果...一樣...

發新話題