標題: 2月11日 (日) 彎曲右坑 北港石澗~(活動改點) [打印本頁]

作者: 阿成    時間: 2007-1-29 10:27 PM     標題: 2月11日 (日) 彎曲右坑 北港石澗~(活動改點)

07年2月11日(星期日)

集合時間地點...9:30am西貢市中心7-11等...

行程...上彎曲右坑(企壁陡澗,新手不宜)...金鐘東崖? >昂平...下降北港石澗...視乎進度加遊...

出席...
1.留長
2.成
3.love_chiu
4.ben_choi01
5.卓卓

6.
7.
8.

圖片附件: [彎曲坑...] 0kuipa152.JPG (2007-2-4 11:08 PM, 68.46 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: 留長    時間: 2007-1-29 10:54 PM

4/2要開工...

11/2可以...你想去邊...
作者: 阿成    時間: 2007-1-30 09:39 PM

彎曲坑啦~
作者: 留長    時間: 2007-1-31 02:04 PM

...6-8小時...唔好太長喇...彎曲坑啦~

你都幾矛盾...><

你約時間啦...
作者: 大S    時間: 2007-1-31 04:47 PM

條坑係邊ga? 難玩嗎?
作者: 留長    時間: 2007-1-31 11:46 PM

彎曲坑咪係彎曲山lor...^^

有難有易既啫...
作者: 大S    時間: 2007-1-31 11:56 PM

我連彎曲山都唔知係邊:lol  

我玩唔玩到呢?
作者: 留長    時間: 2007-2-1 05:55 PM

注意安全...冇話玩唔到既...

圖片附件: kuipa02.JPG (2007-2-1 05:55 PM, 26.9 KB) / 該附件被下載次數 814

作者: 古仔    時間: 2007-2-1 10:45 PM

好吸引..但可惜番左大陸...唔知星期六番唔番到黎- -
作者: 肥Pe    時間: 2007-2-2 09:30 PM

Shing,

If you have time, you can consider to join woo (quite meaningful):-

蟻 行 樂 (Ant)
《 2月4日(星期日)是 日 大 隊 活 動 取 消 改 為 小 組 搜 索 》
本隊應上周日大嶼山行山男子盧仕輝失蹤事件。晨8時30分,東涌警局外集合,參與共同搜索。 請各位自備充足糧水 及 409無線電通話機
查詢電話:2435-4506(晚8時後)王敏希
作者: love_chiu    時間: 2007-2-4 12:08 AM

我都想參加,可以ma?
作者: 留長    時間: 2007-2-4 12:24 AM

當然可以...:'(
作者: ben_choi01    時間: 2007-2-4 12:01 PM

我又去......
作者: 留長    時間: 2007-2-4 10:34 PM

okok...今次要聽話唔好亂爬呀...
作者: 卓卓    時間: 2007-2-4 10:46 PM

我又去~~
今次會知醒ga la~~
作者: 留長    時間: 2007-2-4 10:48 PM

係至好...:L

咁食唔食早餐...:)
作者: 卓卓    時間: 2007-2-4 10:56 PM

早餐就難講d..
見到就見啦~~
你會係邊度食..?!
作者: 留長    時間: 2007-2-4 11:06 PM

小巴總站隔離間小食店...:)
作者: 留長    時間: 2007-2-4 11:10 PM

喂...阿成...你諗住搭小巴上呀...:@ 行路啦...
作者: 阿成    時間: 2007-2-4 11:16 PM

咁行啦...不過唔好玩下源呀....
作者: 留長    時間: 2007-2-4 11:18 PM

上次你咪玩咗lor...連邊到係彎曲分源位都唔知...梗係唔玩啦...
作者: 浮生若夢    時間: 2007-2-5 07:07 PM

想黎但唔知玩唔玩到:)
作者: 留長    時間: 2007-2-5 08:59 PM

唔好亂咁爬就冇問題...
作者: 肥Pe    時間: 2007-2-5 09:16 PM

Yes, 唔好亂咁爬. Take care ar.  如玩彎曲右邊 (i.e. 彎曲右坑), I think 5星難度. If 彎曲左邊, 4星難度. For reference. :@
作者: 肥Pe    時間: 2007-2-5 09:25 PM

Ha Ha. :'(   :)

【彎曲坑】
『位置』彎曲山
『方位』源起彎曲山東南部 流入馬西石澗
『難度』★★★★
『土名』不詳
適宜冬日到訪的石澗,下層為佔地甚廣由海芋所形成的「芋海」,筆者多年遂荒谷、留莽地,未曾見他地有如此之繁阜芋林。澗道自中層分作兩源,各有奇景可賞。左源為坡度企直的石河,稱為「仙人石河」,其上淺峽雙矗,峽中一陡陵垂指,稜上為「仙人點將台」的奇岩伏佈,該處有尖筍突兀的石,亦有如鼓的大平台,右源壁崖較多,中有一水點滴流的倒崖,名「雨滴崖」,崖上亦有橫闊的石河,河上間植香蕉蘭相襯,故稱為「香蕉蘭石河」。石河上為一個大型深窩絕地,旅人需向兩旁找尋較緩的地方上回「彎曲山」頂。
作者: 留長    時間: 2007-2-5 09:45 PM

你唔去咩...
作者: 阿成    時間: 2007-2-5 10:57 PM

佢去左左源,想來,但係要返教會呀...
作者: ben_choi01    時間: 2007-2-6 12:10 AM

見到副相令我有D卻步唔想去送死
作者: 留長    時間: 2007-2-6 10:18 PM

咁預唔預你...:'(
作者: love_chiu    時間: 2007-2-7 10:12 PM

使唔使行澗架?咩都唔識sorry!
作者: 留長    時間: 2007-2-8 02:03 PM

你真係咩都唔識wor...

講明係坑...你都問使唔使行澗既...

不過呢條坑事實又同石澗有少少唔同...冇水之餘...爬多...:)
作者: 阿成    時間: 2007-2-10 01:06 AM

sorry,祥...
星期日突然要返工....激死我喇......
作者: 留長    時間: 2007-2-10 09:42 AM

你老闆對你都幾好wor...
係呢個潮濕落雨既日子擔心你玩得唔夠放...
......轉工啦...
作者: 肥Pe    時間: 2007-2-10 12:15 PM

阿成, too bad ar. You know, the programme '2月11日 (日) 彎曲右坑 北港石澗' is specified for you ga.

Ha Ha. then I can have 更好建議,就是............

.......... 建議改期 (for  彎曲右坑) :@      哈哈哈!Think about it la.  You can have other SK stream to go......
作者: 留長    時間: 2007-2-10 01:21 PM

okok...改地點...桃坑峒...:'(

詳情...
http://www.wildconqueror.com/forum3/viewthread.php?tid=493&extra=page%3D1

大S...love_chiu...ben_choi01...卓卓

你地仲去唔去...
作者: 阿成    時間: 2007-2-11 12:14 AM

太好喇....

歡迎光臨 越野雄心討論區 (http://wildconqueror.com/forum3/) Powered by Discuz! 6.0.0