標題: 25-26/11(六日)青峰歷奇營(陳呂) [打印本頁]

作者: 留長    時間: 2006-11-20 09:41 PM     標題: 25-26/11(六日)青峰歷奇營(陳呂)

各位山友如有興趣協助可留言

日期:25-26/11/2006(星期六日)--露營訓練

活動時間:25/11(六)10:00am天水圍集合briefing...預備物資...食物...
                 12:00am出發...(地點鶴藪營地)

26/11(日)6:00pm天水圍解散

活動詳情:以歷奇手法...帶領一班中二學生(約13人)...訓練野外知識技巧及自信...
                 第一日下午為歷奇任務...晚上為黑夜訓練...獨行...
                 第二日主要為石澗旅程...地點南丹石澗...

協助者(義工):1.可隨按自己時間自由參與...但必需先知會我們...以便作出安排...
                           2.如有露營用品/個人物資可自行帶去

作者: Bravo    時間: 2006-11-21 07:53 PM

引用:
原帖由 留長 於 2006-11-20 09:41 PM 發表
各位山友如有興趣協助可留言

日期:25-26/11/2006(星期六日)--露營訓練

活動時間:25/11(六)10:00am天水圍集合briefing...預備物資...食物...
                 12:00am出發...(地點待定)

...
Go ! Go ! Go !
作者: roland    時間: 2006-11-21 10:59 PM

引用:
                 12:00am出發...(地點待定)

26/11(日)6:00am天水圍解散

活動詳情:以歷奇手法...帶領一班中二學生(約13人)...訓練野外知識技巧及自信...
                 第一日下午為歷奇任務...晚上為黑夜訓練...獨行...
                 第二日主要為石澗旅程...地點待定...
點解係6:00am咁早解散嘅?係唔係應該6:00pm呀?

我同Karen都想去,但唔知要預備D乜野啊?
係唔係自備camp同食具等用品?
第二日行果條澗會係幾多星,難唔難?
作者: 古仔    時間: 2006-11-21 11:04 PM

我諗都係6:00PM!唔該哂~資料已經更正
準備番平時既露營物資^^
營同食具呢D多數都係自備^^十分歡迎你地一齊黎^^
我諗同D第一次行澗既中二學生就一定唔會太難^^
作者: roland    時間: 2006-11-21 11:26 PM

咁第二日行澗是否帶齊所有野行:'(,定係行完澗會返回營地先執嘅走
作者: 古仔    時間: 2006-11-21 11:29 PM

引用:
原帖由 roland 於 2006-11-21 11:26 PM 發表
咁第二日行澗是否帶齊所有野行:'(,定係行完澗會返回營地先執嘅走
要問阿祥^^
作者: 留長    時間: 2006-11-21 11:35 PM

地點UPDATE

第二日石澗訓練活動...未有難度平價...:'(

物資留係營地...所以要帶備小背囊...存放當日物資及午餐...
作者: Bravo    時間: 2006-11-22 04:51 AM

引用:
原帖由 roland 於 2006-11-21 10:59 PM 發表

點解係6:00am咁早解散嘅?係唔係應該6:00pm呀?

我同Karen都想去,但唔知要預備D乜野啊?
係唔係自備camp同食具等用品?
第二日行果條澗會係幾多星,難唔難?
協助者(義工) 必需要有自顧能力同協助能力 !!!!!!!!!!   ......難度平價比正常高 !!!!!!!!!!!
作者: karen    時間: 2006-11-23 12:56 PM

引用:
原帖由 Bravo 於 2006-11-22 04:51 發表

協助者(義工) 必需要有自顧能力同協助能力 !!!!!!!!!!   ......難度平價比正常高 !!!!!!!!!!!
Bravo,   thanks for your reminder!!!!!!!!!!!!

Lau Cheung,  will you accept Roland and me as the volunteers of this activity?  If yes, please give Roland or me a personal message about the assembly address.  We are confident of manageble this type of service.
作者: 留長    時間: 2006-11-23 03:15 PM

OKOK...
作者: kelvin    時間: 2006-11-24 01:43 PM

可惜唔得閒.好想黎玩.
作者: 留長    時間: 2006-11-26 11:53 PM

今次既參加者...好難處理...><
作者: ling    時間: 2006-11-27 06:36 PM

時下年青人大多都係咁!!
作者: 肥Pe    時間: 2006-11-28 08:54 PM

really, what happen? Tell us some story ar?
作者: 留長    時間: 2006-11-28 10:44 PM

呢個留係野人區同你講...^^

歡迎光臨 越野雄心討論區 (http://wildconqueror.com/forum3/) Powered by Discuz! 6.0.0