標題: 舊FORUM [打印本頁]

作者: 大S    時間: 2009-4-21 12:20 AM     標題: 舊FORUM

不如家下暫時用返呢個forum啦, 仲好, 點呀, 版主?
作者: 留長    時間: 2009-4-21 01:03 AM

冇計啦...用就用住先啦...

一樣係冇得UPLOAD相架...
作者: 大S    時間: 2009-4-21 11:36 AM

舊FORUM都唔錯, 有返晒我地以前玩D野........

睇返神山D相呀
作者: 衰人    時間: 2009-4-21 09:05 PM

我唔建議.
係呢度post完. 搬唔返去新forum的.
作者: 留長    時間: 2009-4-21 09:35 PM

冇錯...所以呢到只係用作暫時交流之用...
作者: 肥Pe    時間: 2009-4-22 01:04 AM

冇錯........我都只讚成呢度只係用作 '暫時交流之用'........唔好 post 相 或太多野住........一來以免呢度 overload, 二來唔想呢度屎埋! 呢度 (舊 forum)既野 好希望 keep 返回味吓...同埋作参考!

留長板主.........有活動便在主頁 post 活動名稱 及...集合時間地点! 難度大的......也請註明好D的! Thank You
作者: 衰人    時間: 2009-4-22 11:54 AM

新forum的virus

我去完神農架, 學識了神農氏 親身試藥.

試過去新forum首頁, 會引我去另一個大陸網, 然後無形地download一個小形dos file.
並立即執行. 之後會彈出這個畫面.

我想問下. 現在有仲病毒的朋友們, 有無見過呢個畫面.

我相信, 呢個box. 你按 close, 還是ignore, 都係一樣. 准許去install個virus. (因為右上角的交叉係disable, 只容許答 close/ignore, 所以, 是安裝程式的機會是100%)

我從這個途徑上網查, 發現是病毒, 安裝時可以瞞騙過防毒程式,
病發後才能給防毒程式偵測得到. 病發後會disable防毒程式, disable REGEDIT.EXE, 再INSTALL其他防毒都不能執行.
有網友殺極都存在, 甚至RE-INSTALL WINDOWS都仍然存在.
最後要全機FORMAT.
作者: 大S    時間: 2009-4-22 12:28 PM

我啱啱去左, 新, forum度, 睇過,
一打開, eset NOD32 就話呢個WEBSITE 有木馬程式, 根住就斷左程式,..

好彩.....我個防毒都仲幾堅下.
作者: 衰人    時間: 2009-4-22 01:21 PM

亞邊個用ESET NOD32  2.7版. 無Warning.
我估3.0版係可以的.

我公司用 Trend Micro. 都係無warning.
作者: 大S    時間: 2009-4-22 01:53 PM

yes ar, i use VER. 3.0
作者: 衰人    時間: 2009-4-22 02:05 PM

我屋企 1部機係用 AVAST 有WARNING.
另一部係 小紅傘 無warning.

歡迎光臨 越野雄心討論區 (http://wildconqueror.com/forum3/) Powered by Discuz! 6.0.0